Mindennél drágább most az arany

A nemesfém árupiaci jegyzése csütörtökön újabb nominális csúcsot állított fel a kereslet élénkülése miatt.
NAPI, 2010. június 18. péntek, 08:38
Fotó:

Az aranyért unciánként 1248,70 dollárt kértek csütörtök este a nemzetközi árupiacokon, miután a jegyzésár 1,5 százalékkal nőtt az alacsony tőzsdei aktivitás, a gyengülő dollár és a romló gazdasági kilátások miatt - írta a Marketwatch. A fizikai arany iránti igény is nőtt, a nemesfém forgalma megnőtt az elmúlt időszakhoz képest.

Az arany korábbi nominális rekordja 1245,60 dollár volt unciánként, ezt június 8-án érte el, amikor elemzők szerint kitört a korábban az árfolyamot jól tartó sávból, s egy emelkedő trendcsatornába nyergelt át. A Reutersnek nyilatkozó szakértők szerint az új nominális csúcs után némi volatilitás következhet az nemesfém jegyzésében, ám várhatóan nem hagyja majd el az 1225-1260-as szintet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK