A Footsie 1,2 százalékkal, a DAX 1,7 százalékkal, a CAC-40 1,3 százalékkal emelkedett, elsősorban az energiaipari és a bankrészvények emelkedésének köszönhetően. A befektetők vételi kedve a tengerentúlon is töretlennek látszik, a kereskedési félidejére a DJIA 0,7, az S&P 500 0,9, a Nasdaq pedig 1,3 százalékkal került feljebb, minden csökkenő részvényre 2,65 emelkedő papír jutott a New York-i tőzsdén. Az olaj jegyzése az OPEC őszi ülése előtt tovább száguldott, az energiahordozó hordója 72,24 dolláron, keddi záróára felett 1,7 százalékkal cserélt gazdát azt követően, hogy már előző nap több mint 5 százalékkal emelkedett. A bankpapírokat azt követően kezdték felhúzni, hogy a Commerzbank bejelentette: a kormányzat által nyújtott 15 milliárd eurós bankgaranciára a továbbiakban nem tart igényt, azt visszafizeti az államnak. A nyilatkozatot követően a Commerzbank papírjai 12 százalékkal emelkedtek, maguk után rántva a teljes szektort. A szakértők szerint a lankadó hangulaton segített az elmúlt napokban rendkívüli élénkség jeleit mutató vállalatfelvásárlási piac is, ám a hosszú távú emelkedést szavatoló gazdasági adatok híján kérdéses, meddig tarthat a bikák tombolása. A Renault és a Nissan vezére szerint azonban a pénzügyi válságot egyértelműen magunk mögött hagytuk; a francia autógyártónál már 2010 első negyedévében a kereslet fellendülésére számítanak, elsősorban a tengerentúli, illetve a feltörekvő piacokon. A Renault papírjai iránti érdeklődés felpörgött az optimista bejelentése, de a német autógyártók részvényei is emelkedni tudtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!