BUX
39138

Mindent eldönthet a mai nap

A nemzetközi piacokon a shortzárási pánik lezárult, a tegnapi német-francia találkozón elmaradt a közös európai kötvénykibocsátás bejelentése, így az emelkedés nem kapott újabb muníciót. A magyar piac irányát egyértelműen a mai svájci bejelentés határozza meg - akár középtávon is.

NAPI, 2011. augusztus 17. szerda, 08:56

A magyar makropálya és a bankrendszer szempontjából is rendkívül fontos, hogy a svájciak milyen megoldási kísérletet jelentenek majd be a svájci frank védelme érdekében. Ez heves mozgásokat okozhat az OTP piacán, így ez előtt kockázatos bármilyen pozíciót fölvenni - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője.

Az európai pénzügyi tranzakciók megadóztatására vonatkozó Merkel-Sarkozy terv miatt a banki részvények ma alulteljesítőek lehetnek, az OTP plusz-mínusz 100 forintos sávban ingadozhat a tegnapi 4300-as záróárhoz képest.

Az olaj árfolyama tovább kapaszkodik fölfelé, a Brent az augusztus 7-i 100 dolláros mélypontról már 10 dollárt emelkedett. Ez fölfelé segítheti a Mol részvényeket.

Ma Orbán Viktor beszél a jövő évi költségvetést érintő kérdésekről, esetleg innen is jöhetnek új információk a piaci szereplők számára.

A Zwack részvényét ma utoljára lehet megvásárolni a 850 forintos osztalékszelvénnyel.