Mindenünnen gyengítették a forintot

Délelőtt még a kormányfő, délután az ECB elnökének nyilatkozata miatt emelkedett az euró árfolyama.
NAPI Online, 2008. május 8. csütörtök, 17:20
Fotó:

A szerdán még 252 alatt záró forintból csütörtökön már 253,50-et kellett adni egyetlen euróért középgyenge forgalom mellett; a gyengülésért főleg Gyurcsány Ferenc meglebegtetett lemondása és a költségvetés helyzete a felelős, de az ECB kamatdöntését kísérő jegybank-elnöki kommentár sem segítette a hazai devizát - mondta el a Napi Online-nak Geszti Pál, az ING üzletkötője. Geszti szerint rosszabb körülmények esetén azonban 255-ig is gyengülhet a forint árfolyama.

Az üzletkötő régiós gyengülésről is beszámolt: a török líra esik, de a cseh és a szlovák korona is állt magasabban szerdán, mint csütörtökön. A dollár az euróhoz viszonyítva gyengült azt követően, hogy az ECB megerősítette inflációs aggályait és ehhez mérten zárkózott el a kamatcsökkentéstől.

A svájci frankért 156,00 míg az amerikai dollárért 165,20 forintot kell adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK