Minimális elmozdulások az ázsiai indexekben

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék szerdán, a már bezárt börzék erősödtek, a még nyitva tartó térségbeli tőzsdék inkább gyengülnek, összességében minimálisan mozdultak el a keddi záróértékükhöz képest - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. október 10. szerda, 08:32
Fotó: Shutterstock

A tokiói börze, amely a térség irányadó tőzsdéje, szerdán 0,08 százalék emelkedéssel, 23 520 ponton fejezte be a napot.

A már szintén bezárt tőzsdék közül például az ausztrál 0,14 százalékkal erősödött, a tajvani pedig 0,10 százalékkal emelkedett keddi záróértékéhez képest.

A még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 0,50 százalékos növekedést, a sanghaji 0,10 százalékos gyengülést, a szöuli pedig 1,10 százalékos csökkenést jelzett.

A tokiói tőzsdezáráskor, reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 17 cent, 0,20 százalék csökkenéssel, 84,83 dolláron állt.

Szerda reggel a forint vegyesen kezdte a napot a főbb devizákkal szemben.

A fotó forrása: Shutterstock.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK