Minimális túljegyzés a 12 hónapos dkj-aukción

A meghirdetett összegben, 50 milliárd forintért értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósságkezelő Központ (ÁKK) csütörtökön, szokásos kéthetes aukcióján.
MTI-Eco, 2014. január 2. csütörtök, 12:52
Fotó: Napi.hu

Az ÁKK tájékoztatása szerint minimális volt a túljegyzés, 59,33 milliárd forint értékben érkeztek be ajánlatok.

Az átlagos hozam 3,07 százalék volt, egy bázisponttal magasabb, mint két hete, és három bázisponttal haladta meg a másodpiacon kialakult referenciahozamot.

Június óta először emelkedett a 12 hónapos dkj hozama. Egy éve 5,30 százalék volt az állampapír aukciós hozama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.01.02 12:58

...3. 07% ...elég lesz nekik...,fosztogassák a volt gyarmatokat ..,mint tették ezt 500 évig !!!...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html