A gbányatársaságoknál vegyes a kép, mind le-, mind felminősítések is akadnak a szektoron belül. A Goldman Sachs több iparági vállalat besorolásán módosított. A Vedanta vételről semlegesre minősítette le, mire 1,5 százalékot estek annak részvényei, míg a Kazakhmys 2 százalékot gyengült. Semlegesről vételre minősítették fel viszont az Antofagastát, illetve a Bolident. Előbbi 0,85 százalékos emelkedésnek indult a hírre. A Royal Dutch Shell 0,5 százalékos emelkedésének hátterében a Bank of America-Merril Lynch vételre felminősítése állt. A pénzügyi szektorban az Allianzot minősítette fel a JP Morgan, mivel a német pénzintézet erős cash-flowja és visszatartott bevételei által sikeresen építhet le adósságállományából. A felminősítés dacára 0,6 százalékkal esett az Allianz papírjainak árfolyama. Az iparág többi szereplője sem teljesített túl fényesen. Az HSBC, a Banco Santander, illetve a UBS 0,2-1,4 százalék között gyengültek. A főbb indexek közül az FTSE 100 0,62, a DAX 30 0,77, míg a CAC-40 0,28 százalékkal esett hétfő délelőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!