Mínuszba váltott Európa

Hiába jöttek a vártnál jobb GDP növekedési adatok Németországból és Franciaországból, és hiába a jó gyorsjelentések – a jelentős európai tőzsdeindexek az erős nyitás után mégis mínuszban zárták a napot.
Kasnyik Márton, 2011. május 13. péntek, 18:15
Fotó:

Gyorsjelentésének közzététele után 5,2 százalékot emelkedett az Airbus gyártója, az EADS, szintén öt százalékot a Vallourec, Frankfurtban pedig a ThyssenKrupp AG szerepelt a legjobban, 2,5 százalékot erősödött. Az olasz UniCredit SpA részvényei másfél százalékkal lettek drágábbak.

Azok a papírok árfolyama alakult a legrosszabul, amelyek a leginkább kitettek az európai periféria gondjainak. A legnagyobb görögországi kitettséggel rendelkező Commerzbank AG 4,2 százalékot zuhant. A második legnagyobb spanyol bank, a BBVA SA 2,2 százalékot esett.

A Footsie 0,3 százalékot, a párizsi CAC-40 0,1 százalékot, a frankfurti DAX pedig 0,5 százalékot vesztett a csütörtöki záráshoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK