Mínuszban fejezte be a napot Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 462,78 pontos, 1,11 százalékos csökkenéssel, 41 084,57 ponton zárt kedden.
K. Kiss Gergely, 2019. május 7. kedd, 18:43
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A részvénypiac forgalma 11,1 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az MTI-nek elmondta, kedden is eladói nyomás volt a piacokon. Az elemző szerint továbbra is az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus tartja izgalomban a befektetőket, ez az oka annak, hogy mind Európában, mind Magyarországon elég masszív esés bontakozott ki. A német DAX index például a BÉT zárása előtt 1,7 százalékos esésben volt, a magyar tőzsde picit jobban teljesít, mint az európai piacok - mondta a részvényelemző.

A magyar papírok közül kiemelte a Richtert. A magyar gyógyszercég amerikai értékesítési partnere, az Allergan első negyedévi jelentéséből látszik, hogy negyedév/negyedév alapon picit visszaesett a Richter egyik legfontosabb készítményének, a Vraylar-nek az értékesítése. A piac a növekedésben hitt, így ez hozzájárulhatott ahhoz, hogy a Richter alulteljesítő volt a magyar kereskedésben.

A Mol árfolyama 54 forinttal, 1,71 százalékkal 3096 forintra csökkent, 3,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,72 százalékkal 12 460 forintra esett, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,22 százalékkal 456 forintra gyengült, forgalma 189,5 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 80 forinttal, 1,40 százalékkal 5615 forintra csökkent, forgalmuk 1,9 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4286,74 ponton zárt kedden, ez 32,65 pontos, 0,76 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK