A kezdeti negatív hangulatot az alapozta meg, hogy az amerikai fogyasztói hangulat és az üzleti készletek eséséről szóló adatok láttak napvilágot.

Emellett nőttek az aggodalmak a globális gazdasági fellendüléssel kapcsolatban is és Kína gazdasági növekedésének hűtésére tett bejelentése sem kedvezett a piaci hangulatnak.


A Nasdaq composite a nyitás után több mint egy órával 0,84 százalékos, a Dow Industrial 1,24 százalékos, az S&P 500 az előző napi záráshoz képest 1,11 százalékos eséssel kezdte a napot.

Minden szektor rosszul kezdett, az esést az ipari és az energiavállalatok vezették.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!