New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,30 százalék, az S&P-500 index 0,44 százalék, a Nasdaq Composite index 0,34 százalék veszteséget mutatott.

A várt 192 ezernél kisebb mértékben ugyan, de 164 ezerrel nőtt áprilisban a privátszektor nem mezőgazdasági ágazataiban a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban. A munkanélküliségi ráta ugyanakkor hat hónapig tartó stabil 4,1 százalék után 3,9 százalékra csökkent.

A nap folyamán a Fed több vezető döntéshozója is beszédet tart egy pénzügyi konferencián. Az árfolyamokat befolyásolhatja még az amerikai kereskedelmi miniszter, pénzügyminiszter és kereskedelmi képviselő a külkereskedelmi mérleg kiegyensúlyozásáról és importvámokról Pekingben folytatott tárgyalásainak alakulása is. A nagyobb vállalatok közül pénteken az Alibaba teszi közzé negyedéves eredményét.

Az olajárak emelkedtek kissé pénteken az Irán elleni amerikai szankciók ismételt életbe léptetésének növekvő valószínűsége miatt. A WTI 0,18 százalékkal 68,55 dollárra, a Brent 0,10 százalékkal 73,69 dollárra emelkedett hordónként.

A dollár erősödött, az arany ára ezzel párhuzamosan csökkent. Az eurót 0,60 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1917 dolláron, az arany határidős jegyzése legközelebbi teljesítésre 0,24 százalékkal 1309,50 dollárra csökkent unciánként - írta az MTI.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!