Miután Varga Mihály IMF-főtárgyaló azt nyilatkozta a Kossuth rádió reggeli műsorában, hogy a nemzetközi szervezetek november 7-e után dönthetnek arról, folytatódnak-e a tárgyalások a magyar kormánnyal, és ezt a hírt a Reuters is lehozta, nagyon esett a forint árfolyama. A nap folyamán három forintot buktunk az euróval szemben, és innen már nem is tudtunk visszakapaszkodni - mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Szerinte mindezzel együtt egy viszonylag eseménytelen napon vagyunk túl, ami részben annak is köszönhető, hogy a Sandy-hurrikán miatt az Egyesült Államokban zárva tartottak a piacok. Ugyanakkor a szakember szerint nem túl pozitív jel az, hogy napi mélypontja közelében zár a forint, ám mint mondta, egyelőre nem indokolt a további gyengülés. Ennek megfelelően délután fél ötkor 284,8 forinton állt az euró, míg egy dollárért 220,6, egy svájci frankért 235,6 a jenért pedig 2,7674 forintot kértek.

Nőttek a hozamok a hétfői másodlagos állampapírpiacon, kivételt az egy éves diszkontkincstárjegy jelentett, amely hozama egy bázisponttal esett. Ennek megfelelően 6,02 és 7,18 százalék között mozognak a referenciahozamok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!