A tokiói értéktőzsde irányadó mutatója, a Nikkei225 index 1,13 százalékos csökkenéssel, 20 162 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix mutató 1,95 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

Az ausztrál tőzsde 0,69 százalék gyengüléssel, a tajpeji börze pedig 0,02 százalék erősödéssel zárta a hét utolsó kereskedési napját - írja az MTI.

A reggel hét órakor még nyitva tartó hongkongi börze fő mutatója 0,20 százalékos, a sanghaji 1,33 százalékos, a szöuli pedig 0,22 százalékos esést jelzett.

Reggel hét órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 34 cent, 0,63 százalék emelkedéssel 54,69 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!