Nem indult túl jól a hét az amerikai részvénypiacokon. A Dow hétfőn 0,1 százalékkal, az S&P 500 0,4 százalékkal, a Nasdaq Composite mutató pedig 0,7 százalékkal gyengült. Rontott a befektetők hangulatán a gyenge chicagói beszerzői menedzser index (BMI), amely a márciusi 62,2 pontról 56,2 pontra csökkent áprilisban, és ezzel 29 hónapja legalacsonyabb szintre került. A vártnál szerényebben nőttek az amerikai lakossági kiadások is márciusban, a várt 0,4 helyett 0,3 százalékkal.

Az euróövezet gazdaságával kapcsolatban is felerősödött az aggodalom, a ma publikált spanyol GDP-adat 0,3 százalékos zsugorodást mutatott az első negyedévre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!