A BUX enyhe csökkenéssel nyitott szerdán, majd délelőtt a Richternek köszönhetően erősödött, de később a magyar gyógyszerpapír is elveszítette lendületét, és végül eséssel fejezte be a napot. A Richter reggeli bejelentése szerint az Európai Bizottság forgalomba hozatali engedélyt adott ki a társaság új antipszichotikumára, a skizofrén felnőtt betegek kezelését célzó Reagila gyógyszerre (cariprazine), amely az Európai Unió összes tagállamára érvényes - írta az MTI.

A nyugat-európai és a régiós indexek túlnyomórészt pluszban zártak, például a londoni index 0,5 százalékkal, a párizsi 0,7 százalékkal, a frankfurti pedig 0,2 százalékkal emelkedett. A New York-i értéktőzsde irányadó mutatói vegyesen nyitottak.

A Mol 0,92 százalékkal 21 620 forintra gyengült, 991,9 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 0,30 százalékkal 9619 forintra erősödtek, forgalmuk 1,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 473 forintot ért, forgalma 116,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,44 százalékkal 6720 forintra esett, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!