A londoni FTSE-100 index 0,90 százalékkal, a frankfurti DAX-30 1,94 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 1,59 százalékkal esett.

A páneurópai FTSEurofirst 300 index 1,64 százalékkal, az euróövezet blue chipjeit tartalmazó Euro STOXX 50 pedig 1,80 százalékkal ment lejjebb.

A lejtmenetben szerepet játszott, hogy kedden ismertetett adat szerint áprilisban tovább zsugorodott a kínai feldolgozóipar, de rontotta a befektetők hangulatát több cég gyenge negyedéves eredménye is. Erősítette továbbá az aggodalmakat, hogy az olajár is csökkent, részben azokra a várakozásokra, hogy az OPEC áprilisban növelte termelését, miközben a piac amúgy is túltelített.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!