A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,22 százalékkal, 26 597,05 pontra csökkent. Az S&P 500-as mutató 0,22 százalékkal esett, 2927,25 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,23 százalékkal csökkent, és 8102,02 ponton zárt.

Szerdán az előző naphoz hasonlóan negyedéves vállalati beszámolók álltak a befektetői figyelem középpontjában. A nap egyik nyertese a Anadarko Petroleum volt 12 százalék körüli nyereséggel, annak hírére, hogy az Occidental Petroleum felvásárolná az olajipari vállalatot. A Boeing repülőgépgyártó üzemi eredménye húsz százalékkal csökkent a március 31-ével végződött első pénzügyi negyedévben, a Caterpillar részvényarányos eredménye 2,94 dollárra nőtt az egy évvel korábbi 2,82 dollárról és meghaladta a szakértők által várt 2,85 dollárt. Az AT&T negyedéves bevétele elmaradt a várakozásoktól.

Ágazati szinten a szerdai kereskedés nyertese az ingatlanszektor volt, míg a leggyengébben az energiaszektor teljesített.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára csökkent - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!