Az S&P 500 0,3 százalékot csúszott, míg a Dow Jones ipari átlaga (DJIA) 45 ponttal, azaz 0,1 százalékkal gyengült hétfőn. A technológiai súlyú Nasdaq Composite közel 0,2 százalékot esett.

A hétfői mínuszok azután érkeztek, hogy a részvények pénteken egy hónapnyi erős emelkedéssel zártak. Júliusban az irányadó S&P 500 index 9,1 százalékot emelkedett, és ezzel 1962 óta a legrosszabb évkezdetét követően elkezdett visszaerősödni.

A Nasdaq Composite 12,3 százalékot emelkedett, és ezzel az egyik legjobb hónapját könyvelhette el, a Dow Jones Industrial Average pedig 6,7 százalékot emelkedett a hónapban.

A befektetők az ülés elején azt árazták – a Yahoo Finance szerint –, hogy az amerikai feldolgozóipari tevékenység több mint két éve a leglassabb ütemben bővült. Az Institute for Supply Management gyári aktivitást mérő mutatója 52,8-ra csökkent az egy hónappal korábbi 53-ról, ami 2020 júniusa óta a legalacsonyabb szintet jelenti.

 

Eközben az S&P Global külön adatai szerint a késztermékkészletek felhalmozódása 2020 októbere óta először zuhant.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!