Mínuszban a Távol-Kelet

Az amerikai tőzsdemutatók esése magával rántotta a távol-keleti börzéket is.
Madarász János, 2005. május 11. szerda, 08:40
Fotó:

A tokiói Nikkei 225 index 0,35 százalékos csökkenés után 11121 ponton zárt, míg a dél-koreai Kospi 1,2 százalékkal 923 pontra mérséklődött. Hong Kongban a HSI 0,45 százalékos mínuszban volt nem sokkal a zárás előtt.
A csökkenésben az is szerepet játszott, hogy a befektetők elvárásait nem hozták a vállalati gyorsjelentések. A Toyota például hiába növelte nyereségét, a részvényesek többet szerettek volna, így az eladások miatt csökkent a papír kurzusa, de nem ment jól a technológia papíroknak sem, a Sony árfolyama is lejjebb zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK