Mínuszban indított az USA

Negatívan reagáltak a főbb amerikai indexek a hétfői felemás makroadatokra.
NAPI, 2012. július 16. hétfő, 15:54
Fotó: Napi.hu

A harmadik egymást követő hónapban csökkent az amerikai kiskereskedelmi forgalom júniusban, márpedig ilyenre 2008 óta nem volt példa, így hiába nőtt a feldolgozóipari aktivitás a New York régióban, eséssel nyitottak a főbb amerikai tőzsdék hétfőn.

A tőzsdéknek az sem tett jót, hogy ismét kiújultak a globális gazdaság lassulásának félelmei, így fél órával a nyitás után a Dow Jones ipari átlaga 0,49, a S&P-500 0,42, míg a Nasdaq 0,51 százalékos mínuszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK