Mínuszban kezdett Európa

Az új negyedév első napja rosszul indult az öreg kontinens tőzsdeindexeinek tükrében, különösen a bankok vesztettek értékükből.
NAPI, 2010. július 1. csütörtök, 09:32
Fotó:

Sem a lehangoló gazdasági adatok miatti ázsiai esés, sem az a hír nem tett jók az európai befektetők hangulatának, hogy a Moody's a leromlott gazdasági kilátások miatt felülvizsgálja a spanyolok hitelminősítését.

Az esést ismét a pénzügyi szektor vezeti, Londonban a Barclays 2,5 százalékot, Párizsban a Credit Agricole 2,4 százalékot esett.

A londoni FTSE-100 1,1 százalékot, a frankfurti DAX 1,2 százalékot, a párizsi CAC-40 pedig 1,5 százalékot esett a kereskedés elején.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK