New Yorkban a kereskedés kezdetén a Dow 0,46 százalék, az S&P 500 index 0,43 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,51 százalék veszteséget mutatott. A befektetői figyelem szinte teljes egészében a folyamatban lévő tőzsdei eredménybeszámoló-periódus jelentéseire szegeződik. A csütörtöki zárásig az S&P 500 index tagvállalatainak 47 százaléka tette meg jelentését, közülük 68 százalék számolt be az elemzői várakozásokat felülmúló nyereségről, szemben a beszámolók 63 százalékos történelmi átlagával.

A főbb amerikai tőzsdeindexek az év eleje óta több-kevesebb állandósággal emelkedtek, közülük az S&P 500 a hét elején történelmi csúcsot érintett. Az év eleje óta az index több mint 18 százalék, júliusban pedig több mint öt százalék nyereséget halmozott fel. Az index egyúttal megközelítette az 1700 pontos határértéket is, ez elegendő okot szolgáltatott a befektetőknek ahhoz, hogy mérlegeljék a további árfolyam-emelkedés megalapozottságát, ugyanakkor profitot vegyenek ki az eddig elért nyereségekből.

Csütörtökön az indexek nyereséggel zártak, a Dow 0,09 százalékkal, az S&P 500 0,26 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,71 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!