Mínuszban zárt a magyar tőzsde

A befektetők figyelmének középpontjában a skót népszavazás áll, emiatt a piac kivár. A vezető részvények közül a Magyar Telekom teljesített a legrosszabbul csütörtökön.
MTI-Eco, 2014. szeptember 18. csütörtök, 18:45
Fotó: Reuters

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 26,19 pontos, 0,14 százalékos csökkenéssel, 18 749,34 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 6,0 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgató-helyettese az MTI-nek elmondta: csendes napot zárt csütörtökön a tőzsde, a forgalom sem volt túl nagy. A befektetők figyelmének középpontjában a skót népszavazás áll, emiatt a piac kivár - közölte a szakértő.

A Mol 35 forinttal, 0,28 százalékkal 12 460 forintra csökkent, 978,2 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 24 forinttal, 0,54 százalékkal 4459 forintra erősödött, forgalmuk 2,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,85 százalékkal 372 forintra esett, forgalma 2,2 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 8 forinttal, 0,20 százalékkal 4093 forintra nőtt, a részvények forgalma 438,0 millió forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1494,21 ponton zárt csütörtökön, ez 14,56 pontos, 0,97 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homerosz, 2014.09.18 21:12

brutálisan hülye kell legyen az, aki a forint hanyatlásának, gyengülésének TREND-jét http://kepfeltoltes.hu/140918/trend_www.kepfeltoltes.hu_.png nem tudja értelmezni...

sajnos ez is jól mutatja a szekta szavazóbázisának értelmi színvonalát... az ilyenekkel érdemben még vitázni se lehet... hülyék ahhoz is, hogy felfogják a környezetüket...

a TREND egyértelmű! a szektás csürhe gazdaságpolitikájának egyenes következménye!

a grafikon végén, az a kis lekonyulás, na az az "erősödés"... az átmeneti "erősödés"... hány ilyen volt már a szekta ámokfutása alatt??? és lám csak sikerült rekordgyenge forintot összehozniuk...

az elértéktelenedő forint meg a magyar családok elértéktelenedő jövedelmét jelenti!!!! igen, drágább a benzin a kutakon annál, mintha 265 Ft lenne az euró.... sokkal drágább!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.09.18 20:51

Kitörhet ketrecéből a forint?
2014. szeptember 18. 16:54
Informacio: portfolio.hu

Ha 311,5 alá kerülnének a jegyzések, azzal kitörne a forint a korábbi sávjából és további erősödés is jöhetne. Ennek egyébként az egyik hajtóereje az lehet, hogy talán a piac egyes szereplői mégis várnak valamit a holnapi S&P felülvizsgálattól - noha a konszenzus szerint nem fognak minket felminősíteni.


- Az igazán nagy lökést persze az S&P holnapi felminősítése adhatná, de erre a többség nem számít.

Velemeny:

ITT AZ IDEJE a felminösitesnek.

Mikor ha nem most ?

- Minden tenyezö ez mellett szol !

- tovabb erösödhet a FORINT

A Forint arfolyama most 20: 28 EUR 311.69
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html