Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mérsékelt mínuszban fejezték be a mai kereskedést az amerikai indexek. A Dow stagnált, az S&P 500 0,3, a Nasdaq 0,4 százalékkal került lejjebb.

A leggyengébb láncszem ezúttal az olajvállalatok voltak, melyek a fekete arany árának mélyrepülése miatt szenvedtek.

A tegnapi nagy emelkedést követően ma gyorsan visszakalapálták a kiindulási szintekre az olaj árfolyamát (a Brent 2 százalékkal került lejjebb 123,5 dollárra), miután a szaúdi olajvezetékek felrobbanásáról szóló tegnapi híreket hivatalos források határozottan cáfolták. A tegnap 2,5 százalékot emelkedő olajár ma meredek csökkenést mutatott, a nagy kilengések leginkább azt szemléltetik jól, hogy a piac mennyire ki van hegyezve a kínálati oldalt potenciálisan érintő információkra.

Az iráni atomprogram miatt sokan egy esetleges háború kibontakozásától tartanak, amely akár az egész, az olajkitermelés szempontjából kulcsfontosságú régió destabilizálódásához vezetne.

Az HSBC legfrissebb anyaga szerint az olaj az új Görögország, a befektetői félelmeket a fekete arany drágulása gerjesztheti majd az előttünk álló időszakban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!