A Dow Jones index 0,6 százalékkal, az S&P 500-as mutató 0,79 százalékkal, a Nasdaq Composite mutató pedig 1,14 százalékot gyengült a mai kereskedésben.

A befektetői hangulat kedvezőtlen volt Amerikában, mert a kereskedők aggódtak, hogy csökken a kínai gazdaság teljesítménye és lassul a kínai gazdasági növekedés. Hétfő reggel a fontosabb ázsiai tőzsdéken gyengülés volt, majd Európában is csökkentek a részvényárfolyamok, ez pedig már a New York-i kereskedést is befolyásolta.

A kisebb gazdasági növekedéshez kapcsolódó aggodalmak a nemzetközi olajár csökkenésében is megmutatkoztak. A WTI olaj hordónkénti ára 0,95 százalékkal 91,53 dollárra, a Brent olaj hordónkénti ára 1,80 százalékkal 96,62 dollárra esett. Az olcsóbb kőolaj jó a fogyasztóknak, de rossz az energetikai vállalatoknak, amelyeknek ennek megfelelően az átlagnál jobban visszaesett a részvényárfolyama.

Hétfőn a makrogazdasági adatok is óvatosságra intették a kereskedőket. Az amerikai ingatlanügynökségek szövetsége (NAR) szerint az amerikai használtlakás-eladások száma 1,8 százalékkal csökkent augusztusban, évi 5,05 millióra.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!