Mínuszban zárt Amerika - alig nő a gazdaság

A DJIA 0,6 százalékkal 11 505, a Nasdaq Composite 2 százalékkal 2604, az S&P-500 1,3 százalékkal 1210 pontra süllyedt szerdán.
NAPI, 2011. október 19. szerda, 22:19
Fotó: Napi.hu

A befektetőket nem derítette igazán jókedvre, hogy a Fed helyzetértékelése, a Bézs könyv szerint növekszik ugyan az amerikai gazdaság, de - hasonlóan a két hónappal korábbi jelentésben megfogalmazotthoz - csak nagyon mérsékelt ütemben ráadásul a kilátások is gyengék, illetve bizonytalanok.

A Dow kosarában közel 6 százalékkal drágultak a Travelers Cos. részvényei, miután a biztosítónak a negyedéves gyorsjelentése szerint sikerült díjemelést érvényesítenie. Az Intel papírjai szintén lendületesen drágultak a keddi tőzsdezárás után közzétett, 17 százalékos profitnövekedést mutató beszámolónak köszönhetően. A Morgan Stanley jelentését is kedvezően fogadta a piac, bár a nap végére megcsappant az árfolyam többlete. Az Apple viszont meredek lejtőre került, a befektetők csalódottan vették ugyanis tudomásul a vártnál szerényebb eredménybővülést.

Mind a tengerentúlon, mind Európában kiemelt figyelem kísérte az eurózóna és Görögország megmentésével kapcsolatos híreket. A reményeket erősítette a Guardian híre, amely szerint az eddigi ötszörösére, kétezermilliárd eurósra növelnék az európai pénzügyi stabilitási eszközt (EFSF).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK