Mínuszban zárt az USA

Nem sikerült jól az év eleji kezdés a tengerentúli tőzsdék számára.
Napi.hu, 2014. január 2. csütörtök, 22:11
Fotó: Napi.hu

A kereskedés végére a Dow Jones ipari átlaga és a Nasdaq egyaránt 0,8 százalékos mínuszt mutatott, míg az S&P-500 0,9 százalékot bukott az előző zárásához képest.

A visszaesés fő okát egy vártnál gyengébb kínai feldolgozóipari adat jelentette, de az is közrejátszott, hogy a befektetők inkább a biztos profitot keresték az év végi költekezések után, melyek során folyamatosan döntötték a rekordokat az amerikai indexek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK