Mínuszban zárt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 339,56 pontos, 1,21 százalékos csökkenéssel, 27 828,01 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7,7 milliárd forint volt, a vezető részvények ára csökkent az előző napi záráshoz képest.
MTI-Eco, 2016. szeptember 13. kedd, 18:12
Fotó: Napi.hu

A Mol árfolyama 300 forinttal, 1,76 százalékkal 16 755 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 127 forinttal, 1,71 százalékkal 7281 forintra esett, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal 445 forintra gyengült, forgalma 268,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 17 forinttal, 0,30 százalékkal 5712 forintra csökkent, a részvények forgalma 983,8 millió forintot ért el.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, kedden folytatódott a hét elején kezdődött részvénypiaci korrekció, a befektetők világszerte óvatosabbá váltak amiatt, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed következő döntéséig alig egy hét van hátra, a részvényesek igyekeznek profitot realizálni, visszavesznek a kockázatosabb befektetésekből.

Az elemző kiemelte, hogy a nap folyamán közzétették a globális olajkeresletre vonatkozó adatokat, ebben a szakértők arra számítanak, hogy 2017 második félévében is túlkínálat lesz az olajpiacon, ez visszavetette az olajipari részvények árát, ami a Mol keddi kurzusán is látszódott.

Az OTP-vel kapcsolatosan nem érkezett egyedi hír, a banki papír árfolyamát az általános kockázatkezelés visszafogása, illetve az európai trendek befolyásolták - mondta Kiss Mónika.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK