Mínuszban zárt Európa

Gyenge kezdés után London kivételével a zárásra sem szépítettek pénteken a főbb európai tőzsdeindexek.
Domokos László, 2017. július 7. péntek, 18:19
Fotó: Napi.hu

A pán-európai FTSE Eurofirst 300 index 0,21 százalék veszteséget, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,01 százalék nyereséget mutatott a kereskedés végén

A nem hivatalos adatok szerint a londoni FTSE-100 index 0,14 százalék nyereséggel, a frankfurti DAX index 0,06 százalék veszteséggel, a párizsi CAC-40 index 0,23 százalék csökkenéssel fejezte be a kereskedést. Madrid 0,20 százalék, Milánó 0,39 százalék csökkenéssel zárt.

Az olajár közel három százalékkal esett pénteken két tényező egybeesése miatt. Egyrészt az OPEC termelése júniusban idei csúcsot döntött, másrészt emelkedett az amerikai olajtermelés is az elmúlt héten. A piac ugyanakkor figyelmen kívül hagyta, hogy az amerikai nyersolaj készletek január óta a legalacsonyabb szintre csökkentek a múlt héten.

Az európai tőzsdék zárása előtt a Brent nyersolaj 2,95 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 46,69 dolláron, a WTI pedig 2,99 százalékkal alacsonyabban 44,16 dolláron.

Az arany ára március óta a legalacsonyabbra csökkent pénteken. A határidős piacon a legközelebbi kontraktus jegyzése 1,03 százalékkal unciánként 1210,65 dollárra csökkent.

A dollár erősödött, az euró gyengült pénteken. A főbb devizák kosarával szemben a dollár-index 0,31 százalékkal emelkedett, az euró-index 0,08 százalékkal csökkent. Az eurót 0,30 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1389 dolláron - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK