A Dow 0,59 százalékos, az S&P 500-as 0,43 százalékos, a Nasdaq Composite mutató pedig 0,39 százalékos mínusszal zárta a keddi kereskedést. Elemzők szerint az európai politikai bizonytalanság kihatott a pénzpiacokra és lejtmenetbe kényszerítette az amerikai részvényárakat. Rossz hírek érkeztek Görögországból, a hétvégi választásokon parlamentbe került pártok ugyanis képtelenek koalíciós kormányt alakítani, a bejutott pártok egy része pedig nyíltan ellenzi a nemzetközi mentőcsomag feltételeként szabott megszorítások továbbvitelét. A görög értéktőzsde kedden 3,6 százalékkal gyengült. Az elmúlt két napban összesen 10 százalékkal esett a börze irányadó mutatója.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!