Mínuszban zártak a nyugat-európai tőzsdék

Gyengüléssel zártak kedden a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók.
MTI-Eco, 2014. július 15. kedd, 19:42
Fotó: Reuters

A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,53 százalékkal 6710,45 pontra, a frankfurti DAX-30 0,65 százalékkal 9719,41 pontra, a párizsi CAC-40 1,03 százalékkal 4305,31 pontra süllyedt a hétfői záróértékhez képest.

Elemzők azt mondták, hogy a piacok Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének szenátusi meghallgatására vártak. A Fed-vezető egyebek mellett arról beszélt, hogy csak valamikor jövőre kerülhet sor az első amerikai kamatemelésre. Szakértők szerint első hallásra talán kedvezőnek tűnhet, hogy egyelőre nem lesz kamatemelés, de a befektetők ebből azt a következtetést is levonhatták, hogy a Fed szerint még nem túl erős a gazdaság, ami természetesen megjelenik a cégek eredményeinek az alakulásában is.

Rontott az európai befektetők hangulatán az is, hogy kedden közölt adat szerint másfél éves mélypontra süllyedt a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet németországi gazdasági kilátások megítélését tükröző, júliusi hangulatindexe, és romlott az aktuális üzleti környezet megítélése is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK