Minuszban zártak az amerikai tőzsdék

Az európai tőzsdékhez hasonlóan Amerikában is az eladók dominálták kedden a részvénypiacot. A vezetőrészvényindexek 1 százalék körüli mértékben estek, amiben amerikai makroadatok ezúttal nem játszottak szerepet.
portfolio.hu, 2013. június 11. kedd, 22:43

A kereskedés utolsó órájában tovább hanyatlottak kedden a vezető amerikai részvényindexek: a Dow 0,77, az S&P 500 1,02, míg a Nasdaq 1,06 százalékos mínuszban zárta a napot.

Stabilról negatívra rontotta a JP Morgan hitelminősítésének kilátásait a Standard & Poor's, a hitelminősítő szerint ugyanis csökken az esélye, hogy szükség esetén "rendkívüli" kormányzati támogatást kapnak a legnagyobb amerikai hitelintézetek. A társaság A minősítése fennmaradt, a kilátások azonban oda kerültek, ahol a Bank of America és a Goldman Sachs kilátása is áll, vagyis negatív szintre. A JP Morgan jelenleg a legnagyobb amerikai bank 2400 milliárd dolláros eszközállományával. A bank árfolyama kedden 1,7 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK