Mínuszból indul az USA

Rosszul kezdődik a nap a tengerentúli tőzsdéken.
NAPI, 2013. május 24. péntek, 16:04

Hiába jelentek meg vártnál jobb makroadatok, az, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed továbbra is lebegteti a mennyiségi monetáris lazító program volumenének csökkentését, illetve az, hogy a kereskedők valószínűleg lezárják a pozíciójukat a hosszú hétvége előtt, hiszen az Egyesült Államokban a második világháborús veteránokra való emlékezés, a Memorial Day miatt zárva lesznek a tőzsdék hétfőn, a negatív tartományba lökte az indexeket.

Ennek megfelelően a kereskedés megkezdése után fél órával a Dow Jones ipari átlaga 0,6, az S&P-500 és a Nasdaq pedig 0,8 százalékos esésben állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK