A tokiói Nikkei indexe 1,1 százalékot csökkent, így 10 411 ponton zárt. A tőzsdéindex által lekövetett 225 papír közül csak 50 tudta növelni értékét a hétfői kereskedés során. A legnagyobb érdeklődés a Mitsubishi és a Mizuho Financial papírjai iránt mutatkozott, de végül mindkét vállalat részvényei veszítettek értékükből - előbbi 1,7 százalékot, utóbbi 4,7 százalékot. Nem sikerült zöldbe kerülnie a Hang Seng indexnek sem. A hongkongi tőzsde indexe 1,4 százalékos mínuszban tanyázott a zárás előtti percekben. A Shanghai Composite szintén negatív tartományban állt a zárás előtti pillanatokban - csökkenése 1,7 százalék, így 2653 pontra csúszott vissza. A Kospi mutatta a legkisebb csökkenést a nap folyamán, a dél-koreai tőzsdeindex zárás előtt 1670 ponton, 0,4 százalékos mínuszban állt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!