A gyengülést megfigyelők alapvetően két tényezővel, a 63 dollár fölé szökő olajárral, illetve az amerikai feldolgozóipar teljesítményének váratlan csökkenésével magyarázták. Utóbbit az ISM által számított beszerzési menedzserindex 49,5 százalékos értéke jelezte, miközben egy másik jelentés szerint októberben a vártnál nagyobb mértékben apadtak az USA-ban az építőipari kiadások.


Az autógyártók részvényei vegyesen teljesítettek: a DaimlerChrysler hiába növelte eladadásait novemberben az Egyesült Államokban, papírjai lejtőre kerültek éppúgy, mint a csökkenésről beszámoló Ford-részvények. A szintén csalódást keltő General Motors (GM) ázsiója ugyanakkor nőtt, miután egyrészt közölte, hogy eladná finanszírozási üzletágának többségi tulajdonát, másrészt pedig olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a milliárdos befektető, Kirk Kerkorian az utolsó, 28 millió darabos pakettjének eladásával immár teljesen kiszállt a társaságból.

Az Intel legfőbb riválisa, az Advanced Micro Devices részvényei több mint 4 százalékos zuhanást produkáltak azt követően, hogy a társaság idézést kapott az amerikai igazságügyi minisztérium trösztellenes részlegétől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!