Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kereskedők azt mondták, hogy hétfőn folytatódott a technológiai papírok pénteken kezdődött gyengülése, miközben az energiaipari részvények drágultak a kőolaj árának emelkedésére, a General Electric (GE) árfolyama pedig jelentősen erősödött, miután Jeffrey Immelt, a konglomerátum vezérigazgatója bejelentette lemondását július végével - írja az MTI.

Közép-európai idő szerint 19.30 óra körül a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,29 százalék, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,86 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P 500-as mutató pedig 0,32 százalék gyengülést jelzett.

A technológiai részvények idén eddig lényegesen jobban teljesítettek, mint a tőzsde más ágazati papírjai, és a pénteken kezdődött lejtmenet előtti napon a Nasdaq mutatója történelmi csúcson zárt. Hétfő kora este az Apple 2,7 százalékos, a Google anyacége, az Alphabet 1,4 százalékos, a Facebook 1,2 százalékos, a Microsoft pedig 1,6 százalékos gyengülést jelzett.

Jeffrey Immelt, aki 16 évig irányította a General Electric céget, július végén távozik a cégtől - hétfői hivatalos bejelentés szerint. Utódja a cég egészségügyi üzletágának irányítója, John Flannery. A GE árfolyama 3,9 százalékos erősödést jelzett hétfő kora este.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 29 cent (0,63 százalék) emelkedéssel 46,12 dolláron állt este fél nyolc körül.

Hétfő estére az euró 1,1202 dollárra gyengült a hajnali 1,1212 dollárról. Az arany ára 2,78 dollár (0,22 százalék) csökkenéssel 1268,62 dolláron állt unciánként hétfő este.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!