Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Akárcsak az öreg kontinens főbb indexei, a Budapesti Értéktőzsde is mínusszal indította az év második kereskedelmi napját. Az európai tőzsdék főképp annak köszönhetik a visszaesést, hogy négyhavi mélypontra került decemberben a kínai szolgáltatóipari szektor aktivitását tükröző beszerzésimenedzser-index (PMI). Ennek megfelelően valamivel több mint fél órával a nyitás után londoni FTSE-100 és a frankfurti DAX 0,2 százalékos mínuszban állt, míg a párizsi CAC-40 még ilyen ellenszélben is képes volt 0,2 százalékos növekedésre - ez utóbbi szektort a Sanofi jó teljesítménye is segítette.

Ugyanezt a teljesítményt láthatjuk a periféria indexek esetében is: a milánói FTSE-MIB és a madridi IBEX-35 is 0,2 százalékkal esett.

Hasonlóan rossz volt a hangulat Budapesten is, ekkor 0,5 százalékot bukott tegnapi záróértékéhez képest. A kereskedést nem segíti az sem, hogy a blue chipek mindegyike a vörös tartományban tartózkodik: a Richter 0,05, a Magyar Telekom 0,3, az OTP 0,5, míg a Mol 0,8 százalékkal.

A forgalmat tekintve az OTP vezet 282 millióval, majd a Richter következik 107 millióval, amit a PannErgy követ 73 millióval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!