Különösebb piacbefolyásoló hírek hiányában a mutatók a jelek szerint kissé megpihennek, miután hétfőn a Dow újabb csúcson zárt, az S&P 500 index pedig karnyújtásnyi közelségbe jutott a 1565 pontos rekord zárószintjéhez.

A kereskedés első szűk óráját követően a Dow Jones IA egy tized százalékkal, az S&P 500 és a Nasdaq pedig fél százalék körüli mértékben gyengült.

Az egyes részvények között a gyorsétteremláncokat üzemeltető Yum Brands, és a Merck gyógyszergyár papírja is 3 százalék fölött drágult.

Az arany és a WTI nyersolaj irányadó jegyzése viszont 1 százalékot közelítő mértékben emelkedett, így előbbi 1592, utóbbi 92,75 dollár körül forgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!