Elemzők szerint a mutatókat Ben Bernanke előző napi nyilatkozata gyengítheti. Az amerikai jegybank (Fed) elnöke szerdán arról beszélt, hogy a világ legnagyobb gazdasága a vártnál lassabban növekszik. "Különösen a fogyasztók vásárlóereje csökkent az emelkedő élelmiszer-és energiaárak miatt, s a tragikus japán földrengés és szökőár utóhatásai zavart okoztak a globális ellátási láncokban" - mondta Bernanke a Fed kamatdöntő ülése után.

Bernanke nyilatkozatának hatására gyengültek a mutatók a Wall Streeten és Ázsiában. A nyugat-európai tőzsdemutatók is tovább süllyedhetnek. Londonban a FTSE-100 mutató 0,6 százalékkal, a frankfurti DAX 0,5 százalékkal, és a párizsi CAC-40 pedig 0,7 százalékkal gyengülhet nyitáskor.

Szerdán a térség tőzsdéinek teljesítményét összefoglalóan mutató FTSEurofirst-300 index szerdán 0,5 százalékkal 1.091,46 pontra csökkent.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!