Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az FTSE-100 0,4, a DAX 0,2, a CAC-40 0,3 százalékot esett, a Stoxx Europe 600 indexe viszont erősödni tudott 0,2 százalékkal. A periféria is vörösben zárt: a milánói FTSE MIB 0,1 százalékot esett, a madridi IBEX-35 két ponttal az előzőn napi zárószintje alatt, így lényegében stagnált, az athéni ASE viszont 1,1 százalékos veszteségben zárt.

A kereskedésre minden bizonnyal hatással volt a kínai tőzsdék több mint 6 százalékos mélyrepülése, így a világ második legnagyobb gazdaságának gyengélkedése a nyersanyagárakat (fém és olaj) még jobban lenyomta. A globális olaj benchmark 0,2 százalékot esett, miután a nyersolaj ára még mindig a hatéves mélypontja körül tanyázik, a réz ára 1,5 százalékot zuhant, ami több mint 6 éves mélypontot jelent szintén - ennek megfelelően az Antofagasta rézgyártó 2,1 százalékos mínuszban zárta a napot.

A befektetők óvatosságán még az sem változtatott, hogy kedden több eurózónás tagállam támogatta a harmadik görög mentőcsomagot.

Közben - az európai tőzsdezárást követően - az amerikai indexek sem brillíroztak. A DJIA 0,3, az S&P-500 0,4, a Nasdaq 0,6 százalékkal esett.

Itt a fentiek mellé a tengerentúlon még vegyes vállalati eredmények, illetve makroadatok jöttek. Például a legnagyobb amerikai kiskereskedelmi lánc, a Wal-Mart az elemzői várakozásoknál rosszabb eredményt jelentett, így részvényei több mint 3 százalékkal estek, míg a Home Depot barkácsáruházlánc 2,7 százalékkal emelkedett egy vártnál jobb negyedéves jelentés után. Emellett megjelent egy várakozásokat felülmúló építőipari adat is, ami a szektor erősödését jelezte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!