Mínuszos lett a szerda - Nagyot esett az MTelekom

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,2 százalékos csökkenéssel 26 212 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,2 milliárd forint volt. A vezető részvények veszteségben zártak.
MTI-Eco, Napi.hu, 2016. május 4. szerda, 18:49

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta: a nemzetközi hangulatnak megfelelően negatív hangulat uralkodott a magyar piacon, a vezető részvények is a nemzetközi hangulatot követték. Az Amerikai Egyesült Államokból a délután folyamán fontosabb makroadatok érkeztek - tartós ipari cikkek megrendelései, gyáripari megrendelések - amelyek erősebbek voltak a vártnál. Az amerikai adatok hatására erősödtek ugyan a nemzetközi börzék, azonban a zárásra visszaestek az indexek - mondta.

Wéber Tamás, az MKB Bank portfólió kezelője szerint a Magyar Telekom esetében nem jó jel a közeli jövőre nézve, hogy bár a cég kedden este közzé tett első negyedéves gyorsjelentése a vártnál jobb eredményeket tükrözött, mégis esett a papír árfolyama a szerdai kereskedésben.

A Mol 0,5 százalékkal 16 235 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 2,28 százalékos esést követően 6957 forinton zártak, forgalmuk 6,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1,9 százalékkal 462 forintra gyengült, forgalma 984,4 millió forint volt. A Richter-papírok 0,4 százalékos veszteségben 5355 forinton zártak, a részvények forgalma 2,5 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK