Az FTSE-100 pénteken 0,6, a DAX 1,2, míg a CAC-40 0,7 százalékos veszteségben zárt, a periféria indexei közül az FTSE MIB 0,4, az IBEX-35 0,5 százalékkal csökkent. A Stoxx Europe 600 indexe 0,5 százalékkal gyengült, de a hét egészét tekintve 0,6 százalékkal teljesített jobban az előző hetinél.

Párizsban a Bouygues 2,1 százalékkal emelkedett, miután a francia hírközlési hatóság engedélyt adott a 3. legnagyobb telefontársaságnak arra, hogy a hipernet szolgáltatásához használhassa a rádiófrekvencia-spektrum egy részét. Ezzel szemben a Vivendi 3,3 százalékkal zuhant be, miután a cég egyes hírek szerint elvetette a brazil telekommunikációs szolgáltató eladását.

Frankfurtban a Volkswagen 2,6 százalékot esett, miután médiaértesülések szerint a Deutsche Bank az autógyártó egyik legnagyobb intézményi befektetőjének mintegy 914 millió eurónyi értékű elsőbbségi részvényét dobta piacra.

Londonban a Royal Dutch Shell részvényei 1,4 százalékot vesztettek értékükből, miután a JP Morgan tartásról alulsúlyozásra minősítette le a papírokat. Szektortársa a Total pedig a párizsi parketten esett 1 százalékot. A BHP Billiton bányaipari cég 1,5 százalékot gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!