Mínuszos napja volt Budapestnek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,2 százalékkal 31 639 pontra esett pénteken 5 milliárd forintos forgalomban.
MTI, Napi.hu, 2016. december 23. péntek, 19:50
Fotó: Stocksnap

A vezető részvények vegyesen zártak az előző napi záráshoz képest.
Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1-en elmondta: az európai és amerikai tőzsdéken alig volt elmozdulás. A BÉT-en alacsony forgalom volt, az OTP felfelé húzta volna a BUX-ot, a Mol és a Richter papírjai lefelé "tolták" a BUX értékét, de végül alig "mozdult el" a részvényindex.

A Mol 1,2 százalékkal 20 100 forintra csökkent 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP 1 százalékkal 8370 forintra drágult 2,4 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom 0,2 százalékos emelkedéssel 496 forinton zárt, forgalma 344,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 1,1 százalékkal 6144 forintra esett, a részvények forgalma 883,1 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK