Mínuszos nyitás Európában

Egyöntetű lemorzsolódással nyitották a napot az európai tőzsdék.
NAPI, 2010. augusztus 25. szerda, 10:22
Fotó:

Az európai tőzsdék némi lemorzsolódással követték amerikai társaikat a lejtmenetben, miután a vállalati jelentések nem mutattak világos irányt a befektetőknek.

A Tullow Oil Londonban bejezett, főként Afrikában tevékenykedő független olaj- és gázkitermelő cég részvénye 3 százalékkal olcsóbb lett, mivel eredményei elmaradtak a várakozásoktól. Ezzel szemben az Ageas, a belga Fortis korábbi biztosítási ága 5,3 százalékos pluszt ért el árbevétele gyors növekedésének köszönhetően.

A londoni Footsie és a párizsi CAC-40 0,3-0,3, a frankfurti DAX 0,2 százalékos csökkenésben volt nem sokkal az európai kereskedés megkezdése után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK