Mire készülnek? Felfüggesztették az Opimus-részvények kereskedését

Csütörtök reggeltől felfüggesztették az Opimus Group Nyrt. törzsrészvényeinek kereskedését a hétfői tőzsdenap kereskedésének végéig - olvasható a tőzsde honlapján közzétett határozatban.
Szász Péter, 2017. március 9. csütörtök, 10:31
Fotó: Napi.hu

Az indokolás szerint az Opimus Group az árfolyamot jelentősen befolyásoló tájékoztatást tervez közzétenni a következő napokban. A befektetők érdekeinek védelme, illetve a piac információkkal történő ellátása a részvények kereskedésének felfüggesztését indokolja - írja az MTI.

Mészáros Lőrinc nemrég "vette a nevére" a céget, amely részvényeinek ára az elmúlt napokban nagyot emelkedett a budapesti tőzsdén.

A korábbi bejelentés szerint az Opimus Groupban Mészáros Lőrinc 16,9 százalékos részesedést szerzett, ő pedig a Konzum Management Kft.-n keresztül 14 százalékot vett meg. A Konzum Nyrt.-ben Mészáros Lőrinc 19,57 százalékra tett szert, míg a Konzum PE Magántőkealap 22,5 százalékos, illetve nyilvános vételi eljárást követően további, legalább 22,5 százalékos részvénycsomagot fog vásárolni.

A Konzum PE Magántőkealap szerdán a piaczárást követően jelentette be, hogy kötelező nyilvános vételi ajánlatot tesz a Konzum Nyrt. valamennyi részvényesének - írta a portfolio.hu. A nyilvános vételi ajánlatra azért kerül sor, mert a Konzum összehangoltan eljáró nagytulajdonosainak közvetlen befolyása összesen 75 százalék (Konzum PE Magántőkealap 45 százalék, Mészáros Lőrinc 19,57 százalék, Jászai Gellért Zoltán 10,43 százalék), ebben az esetben pedig ajánlatot kell tenni a többi, közkézen forgó részvényre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK