EURUSD

Az elmúlt hetek dollárerősödését követően az EURUSD kurzusa ismét az 1,32-es szint fölé kapaszkodott vissza tegnap; miután a devizapár további süllyedésének egyelőre a 200-napos mozgó vetett gátat. Bár a rövid távú trend egyelőre lefelé mutat: a kurzus könnyen 'két tűz közé' kerülhet majd csütörtökön: hiszen a tengerentúlon délután a megszokott ütemben érkező, heti munkanélküli segélykérelmek mellett ezúttal az ADP foglalkoztatottsági mutatója orientálhatja majd a munkaerőpiaci kilátások esetleges további javulása által a Fed QE-programjának lehetséges csökkenését latolgató befektetőket.

Azonban a mai irány kijelölésében Mario Draghinak is lehet egy-két szava: mert bár az Európai Központi Bank mai ülésén nagy valószínűséggel ismét változatlan szinten maradhat az alapkamat; a piacok számára a lehetséges jegybanki iránymutatás reményében kiemelt jelentőséggel bír a délutáni, elnöki sajtótájékoztató-, továbbá a legfrissebb jegybanki növekedési- és inflációs előrejelzések is.

Bár az euro-övezet kikerült a recesszióból, Mario Draghi vélhetően ismét óvatosan fogalmazhat majd a gazdaság rövid távú teljesítményével kapcsolatban, azonban a továbbra is rekord alacsony szinteken tartott alapkamat mellett, alighanem ismét megerősítheti, hogy az EKB továbbra is kész a beavatkozásra, amennyiben a helyzet ezt megkívánná..

Az 1,32-es szint visszafoglalása után az 50-napos mozgó tesztelése következhetne; amennyiben pedig a kurzus ismét lefelé venné az irányt; az 1,32-es szint alá süllyedve a következő megállót a 200-napos mozgó jelenthetné a továbbiakban.

EURUSD
Kép: Admiral Markets

GBPUSD (4-órás)

Bár a legfrissebb beszámolók alapján a Bank of England szokatlan módon, már tegnap meghozta döntését; hogy Mark Carney jegybankelnök időben megérkezhessen a ma kezdődő, G20-as csúcstalálkozóra. Míg az ülés eredményét a megszokott módon, ma kora délután ismerhetik meg a piacok; a nagy valószínűséggel az irányadó ráta- és az eszközvásárlások keretösszegének változatlanul hagyása mellett a befektetők a BoE lehetséges iránymutatására várnak, bár könnyen lehet, hogy a fentiek következtében a brit jegybank ezúttal eltekint annak közzétételétől.

A délután érkező, átfogó amerikai adatközlések könnyen okozhatnának még meglepetést a kábel számára, azonban a grafikonra pillantva látható, hogy a devizapár továbbra is a rövid távú emelkedő csatornában kapaszkodik felfelé; így a jelenleg ismét az 1,56-os szinttel kacérkodó kurzus számára a következő, jelentős akadályt az 1,57-es ellenállás jelenthetné a későbbiekben; míg a 21-napos mozgó alá süllyedve fontos támaszt az emelkedő csatorna alsó trendvonala jelenthetne a GBPUSD számára.

GBPUSD (4-órás)
Kép: Admiral Markets

EURUSD, GBPUSD - technikai elemzés 2013.09.05.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!