A kommentár szerint az OMV vagy előbb-utóbb megállapodásra jut a Mol-menedzsmenttel, ami után megfelelő áron tesznek ajánlatot a részvényekre, vagy az OMV uniós bíróságok elé viszi a Mol ügyleteit, amivel a hazai cég arra kényszerülhet, hogy az OTP-nek és az MFB-nek kölcsönadott pakettjeit értékesítse. (Az elemzés hozzáteszi: egyelőre nem tudjuk, hogy a PSZÁF és az uniós hatóságok miként értékelik a sajátrészvény-kölcsönadási ügyleteket, a vizsgálatok még zajlanak.) Megjelenhet kérőként egy harmadik szereplő is akár, de egyelőre egy orosz céget a mai magyar és uniós politikai élet valószínűleg nem látna szívesen. Az elemzés szerint bár a felvásárlási sztori által fűtött spekuláció alább hagyhat a közeljövőben, de várhatóan nem árazódik ki teljesen az árfolyamból. Jelentős árfolyamugrásra, 30 ezer forint feletti jegyzésre - hacsak nem érkezik mégis OMV-ajánlat - nem számít a Cashline, de tartósan 27 ezer forint alatti árfolyamra sem. E szempontból rövid távú támogatást adhatna a papírokna, ha a Mol még jelentősebb sajátrészvény-vásárlásokba kezdene. (A Cashline szerint a cég érdeke viszonylag magasan tartani az árfolyamot, hiszen nehezen lehetne magyarázni a 29-30 ezres vételeket egy adott esetben 23 ezres aktuális árfolyamnál.) A Cashline szerint a Mol eladása és/vagy az OMV-vel való fúzió idő és ár kérdése - egy közép-európai Mol-OMV-PKN tengely elkerülhetetlen, ha ki akarják védeni az amerikai vagy orosz terjeszkedési szándékot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!