Mit hoz a mai nap Európa számára?

Pluszban indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék irányadó mutatói csütörtökön a szerdai gyengülés után.
Dzindzisz Sztefan, 2017. május 18. csütörtök, 08:18
Fotó: Reuters

Szakértők előrejelzése szerint London, Frankfurt és Párizs 0,1-0,3 százalék emelkedéssel kezdheti a napot.

Csütörtökön nem várható komolyabb vállalati vagy makrogazdasági adat. Egy fontosabb trendbefolyásoló tényező lehet, az Európai Központi Bank (EKB) délutáni kamatdöntése, majd Mario Draghi EKB-vezető azt követő sajtóértekezlete.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,25 százalékkal, Frankfurtban a DAX-30 1,35 százalékkal, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 1,63 százalékkal gyengült. (Szerdán csökkenéssel zártak a nyugat-európai piacok.)

Reggel, röviddel 8 óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 18 cent csökkenéssel 52,03 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK