A tapasztalatok szerint az augusztus 20-i ünnep sokkal kevésbé motivál politikai megmozdulásokat, mint a márciusi és októberi nemzeti ünnepek. Ráadásul a tapasztalatok szerint a devizapiacon a rendes forgalom valamikor szeptember közepén szokott helyreállni, így addig a piaci szereplők aktivitása is kisebb - mondja ezt már Kolba Miklós, az ING devizaüzletágának vezetője. Valőszínűleg a hétfőre várt MNB-kamatcsökkentés sem lendíti majd ki a forint árfolyamát. A fentiek egyben azt is jelzik, hogy ősszel alaposan megváltozhat a helyzet, és többen arra számítanak, hogy politikailag is felforrósodik a hangulat - ez pedig már mozgalmasabb napokat ígér a forint szempontjából is. Természetesen ez inkább a magyar deviza gyengítése irányában hathat. A nyári kereskedésben azonban vélhetően az euró/forint nem tör majd ki a 265 és 280 közötti sávból - mondja Kolba Mikós, aki őszre sem lát okot egy 285 forint körüli euróra. Hasonló véleményen van Karsai Péter is, a Commerzbank kereskedője, aki a következő napokban körülbelül 1,50 forintos kilengésre számít a kurzusban. Biztonságosnak ígérkezik az ünnepségsorozat. Az operatív törzs minden olyan előkészületet megtett, amelynek alapján joggal mondhatja: "biztonságos ünnepnek nézünk elébe" - mondta el Juhász Gábor, az igazságügyi tárca államtitkára, aki az operatív törzset is irányítja. Munhoray Árpád, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese elmondta, hogy a Fővárosi Tűzoltóság több mint 20, különböző típusú gépkocsival és 120 tűzoltóval vesz részt az állami ünnep rendelvényeinek biztosításában. Az Országos Mentőszolgálat összesen 47 mentőegységgel lesz ott a rendezvényeken. Ahogyan tavaly, idén is vannak biztonsági menekülési útvonalak, amelyeknél a teendőkről angolul is adnak tájékoztatást. A környéken lévő közintézmények és a nagy szállodák is megnyitják helyiségeiket, ha arra szükség lenne - mondta Juhász Gábor. Az Országos Meteorológia Szolgálat szerint csütörtökön nem várható időjárási veszélyhelyzet, csendes, nyugodt, meleg, száraz időre lehet számítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!