Mit lép ma a Fed? - Közeleg a bejelentés

Magyar idő szerint este nyolckor jelenti be a Federal Reserve, hogy miként változik az Egyesült Államok monetáris politikája, sőt új gazdasági prognózisokat is közzétesznek, ami talán még nagyobb hangsúlyt is kaphat.
portfolio.hu, 2014. június 18. szerda, 19:00
Fotó: Reuters

Hamarosan megismerhetjük a Federal Reserve döntését, amelyben a várakozások szerint újabb 10 milliárd dollárral lassítják az eszközvásárlási programjukat, míg az irányadó rátához még nem nyúl hozzá. Az igazi kérdés az, hogy az utóbbi mikor történhet meg, sokak szerint a Fed az ígéreténél (ami természetesen nem konkrét időpont) hamarabb kezdhet kamatemelésekbe. Az irányadó rátájuk jelenleg 0-0,25 százalékon tartózkodik a válságot követően, és a ma közzétett prognózisok az első emelés időpontját is meghatározzák majd, amire a befektetők könnyen ráugorhatnak.

A piac számára ugyanakkor fontosabb lesz a szintén most megjelenő negyedéves prognózisa a Nyíltpiaci Bizottságnak, melyben megadják előrejelzéseiket a növekedés, az infláció és a kamatpálya kapcsán. Ez utóbbi pedig komoly pénz- és tőkepiaci reakciót is kiválthat, ha lényegesen eltér a piaci szereplők vélekedésétől - írja a Portfolio.hu.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK